Den f… 1/2 inch søm!!!

Åh, hvor det irriterer mig, at jeg gang på gang skal støde ind i dette quarter inch-problem! Jeg har endda en særlig 1/4 inch-trykfod – nu er der bare det ved det, at den præcise quarter inch ikke skal være en 1/4 inch men en scant 1/4 inch, som amerikanerne kalder det. Altså knap en kvart. Og hvorfor nu det? Hvorfor skal en nøjagtig kvart inch alligevel ikke være præcis en kvart inch? Det er fordi ved sammensyning af forskellige stykker stof til en blok, går der et par trådbredder til ombukket ved sømmen.  Og det er det, man skal kompensere for. Men hold da op, hvor er det svært at få det til at gå præcist op.

Jeg plejer at bruge min 1/4 inch trykfod, jeg er også heldig at have en maskine, hvor man kan rykke nålepositionen lidt til højre eller til venstre. Mit problem er, at når jeg rykker den tre hak til højre, så støder den på noget af trykfoden. Så det fungerer altså heller ikke helt. Jeg er nødt til at nøjes med at rykke den to hak – og nogengange er det fint nok, andre gang bliver sømmen altså upræcis!!!

Så nu har jeg kigget lidt rundt på hvad andre gør – hvilket jeg i øvrigt ofte gør – jeg har bare aldrig fundet den helt rigtige løsning, der fungerer for mig. Men her er lidt som jeg gerne vil dele med dig, hvis du skulle stå og være lige så frustreret.

Find Your Perfect Quarter Inch Seam Allowance

How to Sew an Accurate Quarter Inch Seam Allowance

Basics Tutorial : Sewing Accurate 1/4″ Seams

Håber at du finder en metode, der virker for dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *