Opskrift på vaffelhæklede grydelapper

Jeg har brug tykt bomuldsgarn 8/8 og hæklenål nr. 4.
Opslagning:
Jeg slår i alt 32 luftmasker op, bruger 2 til at vende med.
1. række:
Jeg stikker nålen ned i 3. maske fra nålen og hækler 1 stangmaske, fortsætter med stangmasker rækken ud, til der er 30 stangmasker. Hækler 2 luftmasker til at vende med.
2. række:
1 stangmaske, 1 stangmaske rundt om næste stangmaskebjælke, 1 stangmaske, 1 stangmaske rundt om stangmaskebjælken og fortsæt på samme måde rækken ud.

Jeg fortsætter indtil jeg har 9 vaffelgrupper eller hvad sådan nogen nu hedder.

På rækken herefter:
Hækl kædemasker i de første 5 masker og hækl så 2 luftmasker og en maske rundt om stangen og fortsæt rækken ud som før.

To luftmasker til at vende med og hækl rækken tilbage i vaffelhækling. Herefter hækler jeg 7 luftmasker og sætter hæfter til første maske i foregående omgang ved en kædemaske. lav 1 luftmaske og fortæt hele lappen rundt med fastmasker. I hjørnerne hækles 3 fastmasker.

Når jeg kommer til hullet hækler jeg 9 fastmasker inde i ringen og hæfter med en kædemaske ved første maske fra omgangen. Der vendes og hækles kædemasker hele vejen rundt. Kun en i hjørnerne. – Et voila!

De er meget hurtige at lave, super-pæne og rigtigt gode.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *